Sistemi nasıl kullanabilirim?

Eğer teziniz veya araştırmanız için verileri analiz etmeniz gerekiyorsa bu sistem tam size göre! Sistem yardımıyla öncelikle verinize uygun olan istatistiksel yönteme karar verebilir, bu yöntem hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilir, örnekler yardımıyla SPSS ve Jamovi üzerinden testin uygulamasını öğrenebilir ve bu program çıktılarını yorumlamayı ve APA stiline göre raporlamayı görmekle beraber doğru kaynaklara ulaşabilirsiniz.

Bilimsel Araştırma Döngüsü: Eğer bilimsel araştırma süreci hakkında bilgiye sahip değilseniz veya araştırmanın en başında iseniz Bilimsel Araştırma Döngüsü bölümü sizi bekliyor. Bu bölümde genel olarak bilimsel araştırma basamakları ve her bir basamakta ne yapmanız gerektiği anlatılmaktadır. Bölümdeki bilgiler doğrultusunda araştırmanızın araştırma amacını ve araştırma problemlerini oluşturabilirsiniz.


Analiz Seçme Aparatı: Doğru analiz yöntemine karar verme bir araştırmanın amacının belirlenmesinden sonraki en önemli adımdır. Analiz Seçme Aparatının amacı nicel analizler hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan araştırmacıları yönlendirerek verileri ve araştırma amacı için en uygun testi göstermektir. Adım adım ilerleyen bu aparatta sayfalarda karşınıza çıkan sorulara yanıt vererek doğru istatistiksel yönteme ulaşmanızı sağlayacaktır.

İstatistiksel Test İçerikleri: Her bir test için gerekli olan koşulları, testin ne işe yaradığı, matematiksel denklemi, varsayımları ve varsayımların nasıl test edileceği, örnek çalışma konuları ve örnek veri setleri, her test için SPSS ve Jamovi Uygulama sunuları, program çıktılarının yorumlanması, sonuçların APA 6 stiline göre raporlanması ve gerekli olan kaynakça sunulmuştur.


İstatistiksel Terimler Sözlüğü: Bu bölümde sistemde bulunan bazı kavramların açıklamaları bulunmaktadır. Merak ettiğiniz kavramın üzerine gelip tıklamanız yeterli olacaktır.

İstatistiksel Yazılımlar: Bu bölümde eğitim araştırmalarında kullanılan istatistik paket programları veya yazılımlar hakkında bilgi verilmiştir. Her bir programın üzerine tıklandığında açılan pencerede o program hakkında kısa bilginin yanında hangi analiz yöntemlerini yapabileceğinizi ve bilgisayarınıza indirmek için link sunulmuştur.